DETAYLAR, KURGU VE YANGıN KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Blog Article

Binaların dokumasına yönlü kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Elektrikler kesik olduğunda bile geceleri parlayan bir yapıda olan bu kırlar ciddi durumların kez göstericisidir.

Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik takkadak kapının rahat açılması karınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yukarıda vaziyet vadi özellikler; yangın kapılarında taraf düz teknik özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem tuzakınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı faziletli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının zemin alması da zorunu kılınmıştır.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. çoğunlukla mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve yaraşıklı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı ilkin sürdürmek üzere kullanım amacına ve kullanan nefer sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Binalarda belirli standartlarda zemin alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına peklik dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde bulunan insanların ve sair hararetliların yangın yahut herhangi bir ivedi yer esnasında hızlı yangın kapısı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, örgülması zaruri, binaların vazgeçilemez unsurları arasında iz almaktadır.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dürüst bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir yer da, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha koca bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve elan az tamirat gerektirir.

Report this page